Volwassen worden 101: hoe geld te investeren om te sparen voor reizen

Nou, ik ben niet een van die mensen, want ik begon al mijn geld te sparen toen ik 25 was om te kunnen reizen, en dat leidde ertoe dat ik een carrière van $ 100k/jaar creëerde en in 6 jaar tijd bijna 100 landen doorkruiste. Ik probeer niet op te scheppen, ik probeer mijn punt te maken, ik zweer het.

Dus ja, ik ben een pro in het sparen van geld en bijverdienen, maar toen ik een extreem groot bedrag op mijn spaarrekening had staan, begon ik me af te vragen hoe ik dat geld kon gebruiken om nog meer geld te verdienen!

Cue, investeren.

Ik ga niet liegen, ik heb dit allemaal onderzocht en ben in één dag een beleggingsrekening begonnen (toen ik toch te veel jetlag had om te bewegen), dus ik zou mezelf niet als een pro beschouwen of iemand op wie je moet vertrouwen voor professioneel advies. Ik sta echter wel $37 hoger dan toen ik vorige week begon.

Beleggen brengt risico’s met zich mee omdat je te maken krijgt met schommelingen op de aandelenmarkt (maak je geen zorgen, je hoeft er niets over te weten), maar op de lange termijn kom je er meestal beter uit dan wanneer je gewoon geld zou overmaken naar een spaarrekening.

Om heel eerlijk te zijn, ik heb een beleggingsrekening geopend omdat ik mijn eigen bedrijf heb, dus ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen “pensioen” (raar om te zeggen, want ik leef nu zoals de meeste mensen doen als ze met pensioen zijn, zonder het eindeloze gedoe).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *